3 motive pentru care încă nu ai cunoscut omul pe care ți-l dorești

„Nu, nu mai am încredere în bărbați! Niciunul nu pare că vrea ceva serios saau chiar foarte mulți dintre ei au probleme de atașament! M-am săturat să încep relații noi, să ies la dating și să mă prefac că de fapt nu-mi doresc o relație pe termen lung, când îmi doresc maxim. „

Vei fi surprinsă să afli că așa încep majoritatea dialogurilor pe care le am în apelurile de descoperire. Multe, prea multe realități se prezintă așa.

Partea scary din acest dialog este de fapt atașarea unui scenariu negativ de o perioada care are cel mai mare potențial, cea de dating.  De fapt, când există această atașare, cel mai probabil ai ales 2 variante:

– ori te-ai retras în carapacea ta, sătulă de „experiențe negative”, fără a mai investi vreun dram de speranță în întâlniri noi;

– ori ai prins o aversiune inconștientă față de celălalt sex și prin urmare ai o furie latentă, atât de mult ascunsă sub resorturile tale emoționale, încât apare ca invidie față de cuplurile care sunt fericite, ori ca o credință limitativă că de fapt nu există absolut de loc armonia și fericirea în cuplu, ci doar se prefac.

Și te retragi!

Te rog înțelege că asta e o tehnică extrem de bună de auto conservare, însă pe termen lung nu te ajută deloc. Nu face greșeala să crezi altceva!

Știi de ce? 𝐃𝐞𝐨𝐚𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐨𝐧𝐬̦𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭, 𝐟𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐭𝐚 𝐯𝐚 𝐚𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞 𝐟𝐢𝐱 𝐭𝐢𝐩𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐮𝐠𝐢.

Dar dă-mi voie să-ți explic un pic de ce se petrece asta.

Greg Hartley spune într-unul dintre cursurile lui că a fost efectuat un studiu pe deținuții din închisorile de maximă securitate și una dintre întrebări a fost:

Și de ce l-ai ales pe el/ ea ( victima)? Răspunsul lor aproape unanim a fost: că am simțit că-l pot controla. I felt that I can get her/him!

Adică le-a simțit nesiguranța, frica și au speculat-o.

Dar poate te întrebi ce legătură între criminalii în serie și oamenii liberi. Te cred 🙂

Uite care este secretul, starea ta de spirit, deciziile pe care le iei cu privire la viața relațională, durerile tale nevindecate, spun povești în exterior mai mult decât îți poți imagina.

Chiar dacă le-ai lăsat ascunse, ele își spun povestea prin cuvintele pe care le foloseși, prin poziția corpului, prin privirea ta. Degeaba crezi că merge și așa. Sincer?! Nu merge! Și asta ți-o va spune oricine este într-o relație de cuplu conștientă.

Vei fi fericită să știi că lucrurile se pot schimba aproape complet. Ține minte asta! Bine?! Se pot schimba complet dacă îți asumi curajul de a privi trecutul și de a te antrena pentru viitor.

Ca să întâlnești bărbatul pe care ți-l dorești și să vă construiți o relație de cuplu conștientă, ai nevoie să-ți antrenezi și să te educi în aceste 3 arii:

1. 𝐒𝐚̆-𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐧𝐞𝐳𝐢 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞

2. 𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐨𝐭̦𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐒𝐞𝐥𝐟-𝐦𝐚𝐧𝐚𝐠𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭

3. 𝐒𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐚𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞.

Astăzi îți voi scrie despre primul, despre capacitatea de observare.

𝐂𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞 înseamnă recunoașterea din timp a comportamentelor, a cuvintelor, a atitudinilor sănătoase și delimitarea clară a celor toxice.

Ai nevoie să înveți cum arată un comportament pre-conflict, cum arată un discurs manipulativ, care sunt părțile tale slabe ( dacă tu nu le știi, stai fără grijă că ți se vor fi speculate cu succes de către cei care au ca scop să te manipuleze), care sunt unghiurile necunoscute ție și ușor de identificat de către un specialist.

Asta cu părțile slabe e partea cea mai puțin plăcută. Cu toții fugim de punctele astea slabe, ca de altceva. Și înțeleg, am luat atâta bullying și note proaste, încât fix de discutat despre ele nu-ți arde. Așa e și totuși nu e așa. Trebuie să îți cunoști ego-ul și să ți-l lucrezi big time. Știi care-s cei mai sugestibili oameni pentru mentaliști? Cei care nu-și cunosc punctele slabe și cred că știu ce nu știu de fapt. Așa și în relaționare. Pentru a nu cădea pradă unui manipulator, trebuie să îți știi zonele manipulabile, trebuie să cunoști o parte din armele de influență la care reacționezi cel mai ușor.

Dacă le luăm doar pe acestea, de multe ori ele pot face diferența între o viață liniștită, în pace și una toxică, agitată, dureroasă și veșnic nemulțumită. Este obligatoriu să știi cum și ce să observi, altfel cel mai probabil te vei arde în mod repetat. Îmi pare rău dar nu merge altfel.

𝐈̂𝐧𝐬𝐚̆ 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐌𝐀𝐑𝐄 𝐥𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭𝐮𝐥. Observarea se face din ce cunoști, prin lentilele pe care le folosești. Și până nu afli cu adevărat ce lentile folosești și în același timp înveți lucruri noi, vei repeta greșelile trecutului. Cum zice o vorbă celebră, definiția nebuniei este să faci aceleași lucruri și să aștepți un rezultat diferit. Aceleași lucruri = aceleași informații pe care le știi sau nu le știi dar le aplici oricum.

Până nu te apuci de un decluttering serios ( scos poveștile din dulap și ți le integrezi, ți le vindeci), ele vor continua să vorbească pentru tine. Iar asta se referă nu doar la zona de dating, ci chiar dacă ești într-o relație.

Iar asta va face ca durerile trecutului, lentilele prin care vei privi relațiile va fi una dureroasă. Modul în care vei privi bărbații va unul la fel de dureros.

Bine, ai putea să lași lejer timpul să treacă fără să faci ceva în direcția asta. Nu te obligă nimeni să faci nimic.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐢̂𝐧𝐟𝐫𝐢𝐜𝐨𝐬̦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐜𝐚̆ 𝐝𝐮𝐫𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐚 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐢̂𝐭̦𝐢 𝐢𝐧𝐟𝐥𝐮𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐓𝐎𝐓𝐀𝐋 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐨𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞. 𝐃𝐞 𝐟𝐚𝐩𝐭 𝐭̦𝐢-𝐨 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐮𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐠𝐫𝐚𝐯.

Ia în calcul aceste lucruri și lasă-le să dospească.

Astea fiind spuse, completează datele din josul paginii și abonează-te la newsletterul meu, vreau să postez aici înainte de a le posta pe Fb. Algoritmul afișează tare ciudat în ultima vreme.

Deci reține, cea mai bună parte este că poți schimba lentilele cu altele noi și complet curate. Chiar dacă erai pe punctul de a crede că nu, ghici ce, 𝐒𝐄 𝐏𝐎𝐀𝐓𝐄!

Mâine îți voi povesti un pic despre self management.

Cu iubire,

Laura

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.