Ce aveți în comun tu si telefonul tau

Te-ai gândit vreodată ce ai tu în comun cu un telefon nou, de pe care doar ce-l scoți cu entuziasm din cutie?

Dacă nu, îți dau un hint: 𝐬𝐞𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚̆!

Așa, și unde vreau să ajung cu asta? Păi uite, telefonul tău este setat de un program/robot. Dar tu? Pe tine cine te-a setat?

Legenda spune că pe noi oamenii ne setează un cumul de „roboței” o familie, o societate etc. Setările sunt pornite din cele mai bune intenții, să-ți poți atinge potențialul pentru care ai fost conceput: să supraviețuiești și să duci specia mai departe, a telefonului să facă ceea ce a promis.

Acum când telefonul ajunge la tine, deși înainte era perfect și îndeajuns așa cum era (setările de bază erau îndeajuns pentru cum arăta societatea atunci), parcă nu e ce trebuie. E prea puțin pentru nevoile tale curente.

Ești cu mine?

Acum însă, nevoile s-au diversificat. Noi ca specie am evoluat enorm. Dacă îți deschizi un pic telefonul și te uiți pe câte aplicații ți-ai adăgat față de setările de bază, ca să-ți îmbunătățești calitatea vieții, te cam surprinde, nu? Însă orice ai face, cumva, setările de bază vor fi totdeauna acolo. Și când există o problemă cu telefonul, soluția este să te întorci la setările de bază, ca de acolo să construiești și să adaugi iar și iar ceea ce ai nevoie.

Așa și noi.

Fără a ne adăuga skilluri noi, fără a ne educa anumite zone de interes ( relațiile, banii, nutriția etc), vom rămâne vrând nevrând în setările de bază. Care sunt esențiale pentru supraviețuire, așa cum au înțeles PROGRAMATORII tăi supraviețuirea. Ori realitatea arată altfel astăzi față de realitatea programatorilor tăi.

Și binecuvântați fie mulți dintre ei că s-au sacrificat pe ei ca să ne ofere nouă ce au știut și putut mai bine. Dar binele lor poate să nu fie și binele tău.

Aici ai 2 variante, ori îți upgradezi programele și pui osul la treabă ca să înveți cum funcționează o „aplicație nouă gen finanțele”, ori îți ocupi energia blamându-ți setările de bază. Niciuna nu e greșită, doar că rezultatele sunt altele. În esență tu alegi rezultatele. Da, da, tu! Nu mai arunca vina pe programatorii tăi.

Dar știi care este misiunea ta? În primul rând să-ți cunoști setările de bază, să-ți eliberezi emoțiile atașate lor, apoi să-ți reîncadrezi povestea ca să poți elibera spațiul pentru noile aplicații sau „upgrades”.

Tu ai văzut cât de des apar upgrade-uri la sistemele telefonului? Dar tu nu, nu! Brutus, tu vrei să fie totul ca ieri, dar ieri nu-ți plăcea, dar de ce n-ai și tu ca x… concluzia simplă? Pentru că „programatorii” tăi au eșuat. Și dacă n-au eșuat ci ți-au dat upgrade-ul disponibil în varianta Ro? A mea a fost Ro ’85 :)) Setarea mea de bază e în varianta de comunism.
Cum mă deservește ea în 2023? Exact! Supraviețuire, responsabilitatea aruncată în exterior, în sistem, așteptarea ca altcineva să decidă și predictibilitate. Ori așa arată 2023?
Ani lumină de varianta Ro 85, corect?

Acum să ne întoarcem acolo unde au m-am specializat să programez, în relațiile din viața noastră. Precum un telefon, la momentele în care chestiile devin nasoale, facem ghiciți ce. Exact! NE întoarcem la setările de bază. Care? Alea programate deja. Ori dacă-s programate și-s inconștiente…celălalt devine ciuca bătăilor. Apar filmele din care e vina celuilalt că tu te-ai reîntors la setările de bază. Adevărul? Nu e vina nimănui! E o regulă a firii care ți-e doar necunoscută.

Când shit hits the fan, cum zice americanul, adică atunci când există evenimente cu impact emoțional în viața ta, când resursele tale sunt limitate din cauza diverselor evenimente, devii automatism, devii ceea ce ai fost setat. Nu e bine, nu e rău. E ceea ce trebuie – supraviețuire.

Vrei să faci lucrurile diferit?

Caută și află-ți setările de bază, află-ți rezultatele setărilor de bază, implicațiile și impactul lor în viața ta curentă. Apoi dacă ești în relație deja, lucrează cu celălalt ca să vă setați reguli de ȘOC.

Când X se întâmplă, eu voi acționa Y. Când tu zici X, eu intepretez Y.

Asta este ce este. Este setarea mea de bază și atâta vreme cât sunt conștientă, nu-mi poate decât ajuta. Mă ajută să supraviețuiesc în vremuri grele, în vremuri comuniste ( vorbind în nume propriu).
Ori tu vrei împlinire în cuplu, ori împlinirea este pe alt nivel de dezvoltare decât cel al multor setări de bază.
Cum ajungi acolo?

Prin educație și practică. Prin upgrade! Precum telefonul, plin aplicații noi.
Dacă nu dai voie conștientizării ăsteia să intre, e posibil să funcționezi în continuare doar pe programările din fabrică. E fain și așa. Viața îți aparține!

Doar că ai una singură. Cum o trăiești?

Făcându-ți un upgrade sau rămânând în setările de bază?

Ai dreptul de a alege! Exersează-ți-l!

 

Eu te pot susține în a-ți îmbunătăți calitatea relațiilor tale, mai ales a celei de cuplu.

Cum?

1 la 1 prin program de 12 săptămâni

În funcție de disponibilitate ( extrem de redusă), sesiune 1 la 1 în afara programelor.

Programe de grup pe care le voi relua în Octombrie și pentru care am lista de așteptare deschisă.

Dacă nici tu nu mai vrei să mergi pe pilot automat, sunt doar la un click distanță!

 

sursa foto: pixabay

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.