Tu ai iubi pe cineva ca tine?

Am văzut titlul acesta scris undeva ieri pe Facebook, nu mai știu exact la cine, dar mi-a plăcut foarte mult. Am impresia că era chiar titlu unei cărți, parcă.

O întrebare pe cât de simplă pe atât de profundă, ai iubi pe cineva ca tine? Fii sincer/ă!

Eu m-am suprins răspunzând că m-aș iubi, dar oarecum condiționat. Mai mult când sunt calmă și echilibrată și mai puțin când am toane.  Deci aș putea spune că răspunsul ar fi mai mult spre acceptare decât spre iubire completă. Iar acest răspuns mă pune în fața unei realități pe care mi-e incomod s-o accept, s-o scriu aici dar care mă obligă să caut noi răspunsuri.

Cred că le voi găsi întorcându-mi privirea către cei care îmi oferă deja iubirea lor. Iar în timp ce scriu aceste rânduri realizez că inconștient am scris că a iubi pe cineva înseamnă de fapt a oferi iubirea pe care o ai în tine. Ca și cum în loc de TE IUBESC aș spune ÎȚI OFER IUBIREA MEA.

Reformulând întrebarea din titlu „Tu ai iubi pe cineva ca tine?” cu  „Tu ai oferi iubirea cuiva ca tine?” răspunsul meu devine, cu siguranță DA! Aș știi cu certitudine, atât cât pot știi la acest moment, că iubirea mea ar fi în „siguranță” cu cineva ca mine.

Când rostesc această formă de exprimare a iubirii – Îți ofer iubirea mea! – realizez că deschid larg ușa vulnerabilității, pentru că tot ce pot să fac eu este să mă deschid în fața ta, să-mi asum că poți face orice alegi tu cu vulnerabilitatea mea. Îmi trebuie curaj să-ți dau libertatea de a păși în spațiul meu.

Când spun în schimb „Te iubesc”, mă simt în putere pentru că în subconștientul meu EU sunt cea care realizez acțiunea de a te iubi, iar tu „obiectul” adorației mele râmâi pe fundal. Implicarea ta este minimă, aportul tău este redus. Eu te iubesc pe tine și pare că inconștient nu-ți prea dau spațiu de decizie.

Wow! Asta da schimbare de perspectivă.

Încearcă doar să-ți adresezi chiar și pentru o clipă una dintre cele două întrebări sau formulări și cele două moduri de exprimare a iubirii și să vezi ce se petrece în tine. Orice ar ieși la suprafață, dă-i voie să se exprime, chiar dacă poate nu ți-e pe plac momentan. Ți-aș recomanda chiar să scrii, așa cum am făcut-o și eu acum. Am început articolul de la o întrebare și am ajuns la o nouă formă de exprimare a iubirii. Încearcă!

Mi-ar plăcea să-mi lași un comentariu în care să-mi împărtășești poate răspunsul tău la întrebări sau care dintre cele două formulări a rezonat mai mult tine.

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.