Tu cum pleci?

Pe tine ce te-au învățat plecările?

Pleci fără să spui un cuvânt sau pleci abia după ce ai avut un ultim cuvânt? Pleci cu capul sus sau înjurând de mama focului?

Despărțirile sunt câteodată plumb iar altă dată oxigen.

Sunt pline de emoții copleșitoare de care de cele mai multe ori încercăm doar să fugim sau ne ascundem însă mereu ne împiedicăm.

Toate finalurile încep prin negare și ar trebui să se încheie în mod sănătos cu acceptarea. Sunt mai multe etape în proces însă orice final de drum are propriul său travaliu de doliu. Și e important să fie unul sănătos, indiferent de timpul pe care-l petrecem de la un capăt la celalalt. Fiecare pășește în propriul său ritm.

Că ne mutăm de la părinți sau că ne mutăm în alt oraș, țară, că plecăm la facultate, suntem concediați, renunțăm la un job sau că pierdem iubiri pline de visuri, într-o despărțire vor exista întotdeauna renunțări la un trecut dar mai ales la un viitor plin de speranțe. Oameni pe care nu-i vom mai vedea vreodată, oameni care ne-au clădit, oameni care ne-au rănit și de multe ori oameni care au ales să plece. Sau oameni care ne-au împins pe noi să plecăm fugind de asumarea propriilor decizii, pentru că e mai ușor așa. Lor le-am dedicat o pagină aici.

Dintr-o relație pleci lăsând uși deschise chiar dacă ai vrea să le trântești sau le trântești chiar dacă le-ai vrea deschise? Pleci mai des pentru că decizi sau pentru că ești împins de la spate?

Uneori sunt clipe necesare, altă dată neînțelese, de multe ori revoltătoare. Însă așa a fost și nașterea 🙂

Uitându-te-napoi, tu cum îți manifești la capăt de drum recunoștința, furia, dezaprobarea, bucuria, iubirea, aprecierea sau regretul?

M-am întrebat câteodată oare ce au înțeles ceilalți despre mine din modul în care am ales să plec? Pe-atât de mult pe cât am înțeles și eu? Și-am tot plecat cu uși trântite, alte dăți m-am agățat prea mult timp de ușă, alte ori am plecat fără să înțeleg atunci nici eu de ce am facut-o, însă întotdeauna am salutat omul din prag. Chiar și atunci când despărțirea a fost plumb.

Ale tale plecări ce-ți spun despre tine?

Până data viitoare îți doresc să-și asumi responsabilitatea unei vieți trăite din plin.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.