De ce atrag doar un singur tipar de relații?

Într-un studiu din 2008 cercetătorii Grainne Fitzsimons și J.Y. Shah au demonstrat că devenim mult mai atrași de oamenii care ne ajută să ne ducem la îndeplinire visurile/ obiectivele cele mai importante pentru noi.

Mai mult de atât, cu cât ne focusăm atenția pe îndeplinirea cât mai plăcută a obiectivelor, cu atât mai mult respingem pe cei care nu ne susțin inițiativele.

Majoritatea oamenilor devin atrași de cei “hard to get”, cărora le creează o înfățișare mistică și în fața cărora se străduiesc din răsputeri să-și demonstreze valoarea. Are rost să menționez că treaba asta cu demonstratul este în zadar și evidențiază cât de puțin ești în contact cu autenticitatea ta?

Scriam ieri aici despre relațiile care te inspiră și despre relațiile care te privează și despre cauza lor profundă, încrederea în ceea ce ești. (Pentru că încrederea în sine ține doar de prezență și de renunțare la pretențiile altora despre tine).

Am menționat mai sus studiul celor doi ca să creez o punte de legătură și să răspund la o întrebare pe care o aud des : “ de ce atrag doar un tip de iubit/ iubită?”.

Păi, o explicație este aceasta: atunci când baza nu este solidă și încrederea sau iubirea de sine lipsește, obiectivul tău va fi să găsești acel bărbat/ acea femeie indisponibilă fizic sau emoțional, cărora să le atribui aere mistice și în fața cărora să-ți jerfești viața ca să le demonstrezi că meriți. Ca cercul să fie închis, automat ei vor respinge încercările tale validându-ți povestea cu care ai intrat, deoarece obiectivul tău ascuns este să-ți dovedești că nu meriți.

Și cum au demonstrat că devenim atrași de cei care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele … na!

Reversul este identic. Cei care își cunosc valoarea și se apreciază, vor deveni atrași de cei care le vor susține viziunea și îi vor respinge vehement pe ceilalți.

Fii atentă că am scris “devenim atrași”, nu “suntem atrași”.

Pentru că și atracția este o emoție/ acțiune care … se educă!

Îți doresc să-ți asumi curajul unei relații trăite autentic.

Cu drag,

Laura

Povestesc despre relații și cum să creezi spațiu iubirii pe care ți-o dorești 

Articole similare

Lasă un răspuns