Fă rai din ce ai

Într-o țară ca Olanda unde poți trăi civilizat cu un salariu mediu, oamenii par mai echilibrați. Pare că au timp să se relaxeze, se pot gândi la altceva, au spațiu să iasă în oraș, să glumească, sa fie respectuoși.

Venind spre România mă gândeam că poate unul dintre motivele pentru care aici lumea e egoistă și egocentristă, e lipsa banilor. M-am gândit că e greu să glumești când mori de foame sau să te relaxezi când n-ai din ce-ți îmbrăca odraslele etc. Dar brusc mi-am amintit de Thailanda și nivelul scăzut de trai de acolo. Am văzut oameni la fel poate chiar mai săraci ca în Romania și cu toate astea oamenii erau foarte veseli, zâmbeau și îți faceau complimente.

Făcând paralela dintre Olanda și România, dintre România și Thailanda, am realizat că eu nu căutam de fapt motive ci scuze. Pentru că se poate și așa și așa.

Și astăzi am văzut un filmuleț cu un bărbat ce era angajat ca paznic la școala 308 din capitală, care întâmpina copiii ce veneau la școală cu o atitudine pe care am văzut-o doar în afara țării. Îi saluta, bătea palma cu ei, le așeza hainele și îi făcea să zâmbească. Superb! Filmarea a fost făcută de un amic de-ai mei, pe care l-am rugat să-l pună și pe Youtube.

Și uite așa am înteles din nou că nu exteriorul contează ci ce ai în suflet. Condițiile externe contează prea puțin când vrei să faci și să fii bine. Poți găsi mult în prea puțin atunci când în suflet ai plinul.

Astăzi mesajul este – Fă rai din ce ai!

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.