Te-a părăsit sau a ales alt drum?

Mereu m-am întrebat de ce oare am fost condiționați să spunem: „Am fost părăsit/ă” sau „M-a abandonat”?

Oare când s-a stabilit că relația este doar despre unul dintre parteneri?

De ce nu am fost învățați să spunem: „A plecat!” sau „A ales alt drum!” ? De ce nu este despre celălalt și alegerile lui?

Un final de drum este în sine tot o dovadă de iubire, a celui care pleacă față de sine și de partener și a celui care rămâne față de cel care a plecat și față de sine. Dovada de iubire a celui care pleacă față de sine deoarece lasă tot ce înseamnă confort, iubire și cunoscut și față de partener pentru că încetează să-i mai ascundă lucruri. Dovada celui care rămâne față de cel care pleacă deoarece iubirea nu ține de condiție și de apropiere. Iubirea nu este despre schimb, ci despre omul din față. Și iubire față de sine atunci când își trăiește plenar pierderea și nu împroșcă cu noroi omul iubit. Poți fi furios și poți iubi în același timp, ele nu se exclud.

Și nu, cine crede că este ușor să pleci chiar dacă nu-ți mai pasă sau urăști un loc, se află într-o gravă eroare. E greu! Obișnuința este unul dintre cei mai mari inamici tăcuți.

Relația este despre tine, celălalt și voi, acel spațiu creat împreună.

Când tu sau celălalt alegeți să schimbați peisajul, singura entitate care încetează să mai existe cu adevărat în viitor va fi doar spațiu creat de VOI. Atât tu cât și partenerul/ partenera veți continua să existați individual. Chiar dacă partenerul alege să plece, asta nu înseamnă că a murit, corect? Iar dacă se presupune că i-ai dăruit iubirea pentru ceea ce este el/ea de fapt, oare ce te împiedică să-o mai faci după ce nu mai există VOI?

Sau poate ai iubit mai mult ideea de VOI decât pe el/ ea?

Să iei o decizie pentru sine e o dovadă de curaj și de iubire.
Să fii corect și sincer cu partenerul este în schimb o dovadă de integritate și de iubire, că poate plăcerea e de mult consumată.

Te-a părăsit sau a ales alt drum?

Pe care poveste alegi să o hrănești?

Îți doresc să-ți asumi curajul unei relații trăite autentic.

Cu drag,

Laura

Povestesc despre relații și cum să creezi spațiu iubirii pe care ți-o dorești. 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.