Consultanță vestimentară

Când timpul este limitat sau oportunitățile de a experimenta sunt puține, ne restrângem intenționat alegerile la cele mai bune, indiferent de resursele financiare.

De foarte multe ori nu este de ajuns să existe „De Ce-ul”, dacă nu există „Cum-ul”. Dacă de ce-ul îți aparține în totalitate, pentru multe direcții CUM-ul aparține specialiștilor. Eu una am decis acum ceva vreme să plătesc pentru acest Cum. Am ales să plătesc serviciile unui specialist care a investit ani, timp și bani într-un domeniu în care eu n-aș avea energie și nici resurse să o fac și dacă nu am înclinație în direcția aceea, voi eșua lamentabil. Aleg cu grijă și studiez înainte, dar întotdeauna voi apela la specialiști.

În domeniul designului vestimentar ca și toate celelalte, există specialiști care practică această artă si sunt oameni care platesc pentru serviciile acestea, inclusiv eu. E mai util să scurtezi drumurile atunci când dorești să-ți duci energia în altă direcție, plătind pentru acel cum – care este de fapt un „vehicul”.

Este o experiență foarte interesantă să îți expui toate hainele și să descopări cât de puține lucruri știi și despre care aveai ideea că știi foarte multe. Experimentezi cum este să te observi de la distanță, să observi ce ți se potrivește în materie de croială, de culoare, de textură. În 3 ore aflii mai multe despre stilul tău, croieli, materiale, culori ce ți se potrivesc decât ai fi aflat investind ore întregi căutând pe net de una singură. La final eu una am plecat cu o listă de cumpărături a căror achiziție nu a făcut decât să completeze și să-mi pună în evidență ceea ce aveam deja. La unele haine care nu mi se mai potrivesc și nu mă avantajează încă nu am putut să renunț, deoarece am simțit că nu este încă momentul și că încă îmi plac. Mi-am asumat că voi purta ceva care nu mi se mai potrivește și care nu mă mai avantajează, dar pe care încă le doresc acolo. Interesant este că deși le-am ținut, de atunci nu m-am mai îmbrăcat cu ele 🙂

Și am rămas cu ideea că la fel este și în coaching/ terapie – simți că ceva lipsește sau că ai nevoie doar de o scânteie ca să lumineze ceea ce ai deja. Apoi împreună cu coachul sau terapeutul scoți „hainele” din dulap, le analizezi, alegi să păstrezi ceea ce-ți servește acum, ceea ce ți se potrivește, testezi noi „realități” sau cum s-ar spune în design vestimentar”texturi/ culori/ croieli”, vezi cum se ți se asortează și la final alegi să păstrezi ceea ce rezonează cu tine și ceea ce se potrivește.

Pe mine cele 3 ore m-au ajutat să capăt mai multă claritate, siguranță, încredere în mine, să devin foarte selectivă când plec la shopping, deci să fac economii și pe lângă reogranizarea garderobei să-mi reorganizez și gândurile. Am eliberat mult spațiu.

 

Până data viitoare îți doresc să-ți asumi curajul unei vieți trăite autentic, cu bune și rele.
Cu drag,
Laura

 

Pe Dana o găsiți pe Facebook aici

 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.