Nouă nu ni se poate întâmpla!

“Nouă nu ni se poate/ va întâmpla!”

Este replica ce te pregătește de un eșec iminent. De obicei este spusă atunci când în discuție intră un scenariu negativ.

De câte ori aud replica asta în direcția cuplului, mi se ridică părul pe mână.

De ce?

Deoarece denotă o inflexibilitate și o frică de a privi și partea dureroasă a parcursului unei relații. Da, cu toții ne-am dori ca lucrurile să meargă ca skiurile pe o pârtie perfectă, numai că viața e cu suișuri și coborâșuri, e la bine și la greu și așa cum știm, secretul cuplurilor fericite constă în modul în care reușesc să se apropie după o separare. Iar când vorbim de separare, nu te gândi că fac referire la cele în care fiecare își ia bagajul și pleacă, nu! Mă refer la dansul de apropiere după ceva chiar mai soft, cum ar fi o discuție în contradictoriu.

“Nouă nu ni se poate întâmpla!” te lasă cu ochii în soare și este rețeta dezamăgirii supreme. E incapacitatea de a aceepta că celălalt sau chiar tu te poți schimba. Iar schimbarea este inevitabilă, să ne înțelegem.

Da, cu toții ne dorim doar zâmbete și fericire, însă viața este cu de toate, chiar și cu pandemie și restricții de socializare. Cine s-ar fi gândit?! Cu siguranță nu cineva care spune “Nouă nu ni se poate întâmpla!”

Și dacă vi se întâmplă?

Educația relațională este o alegere!

Cu drag,

Laura

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.