Te-ai apucat cumva de reinventat roata?

Unii spun că evoluția personală depinde într-o oarecare măsură și de oamenii pe care-i ai în jurul tău. Că ești suma celor 5 oameni cu care-ți petreci cea mai mare parte din timp, alții că proximitatea este putere sau că dacă vrei să-ți schimbi viața, este necesar să-ți schimbi mediul în care stai.

Doar ce m-am întors de la un eveniment care a avut ca vorbitori 3 antreprenori de succes din România și ascultându-i am realizat cât adevăr se află în vorbele de mai sus. Proximitatea chiar este putere! Și că atâta vreme cât îți dorești de exemplu să devii antreprenoare/ antreprenor, îți irosești energia în direcția greșită stând la o cafea cu prietenele/prietenii discutând ultimul trend din modă/ meci. Dacă planul tău este să te relaxezi, atunci ești exact în locul în care trebuie să fii. Sau dacă vrei să avansezi în carieră, sănătos și sustenabil, vezi că pierdutul timpului pe Facebook nu te va duce în direcția în care îți dorești, asta dacă nu lucrezi în domeniul online.

Vreau să împărtășesc cu tine ce am luat astăzi de la eveniment. În primul rând că n-are rost să pierzi timpul reinventând roata. Dacă n-ai de gând să inovezi, nu pierde timpul făcând Politehnica pentru a învăța desen tehnic ca mai apoi să investești timp în a desena roata. Chiar și dacă vrei să inovezi, du-te mai bine și cumpără expertiza cuiva care a investit deja 6-8- 15 ani în asta. Vezi exemplul lui Henry Ford.

Până să-ți dezvolți propriul concept este în regulă să-l folosești pe-al altuia. Du-te și cumpără „cicatricile” altuia, nu te supune voit la aceleași răni. O să vină și timpul pentru rănile tale, important este să nu te găsească deja secătuit de puteri.

Iar asta se aplică în orice domeniu al vieții tale.

Până data viitoare îți urez să-ți asumi curajul unei vieți trăite din plin.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.